© 2023 by Strategic Consulting. Proudly created with Wix.com

Communicatie paard: 1 of 2 daagse cursus 

In deze workshop leer je globaal alles over communicatie bij paarden en hoe je dit kan helpen bij je training. We bekijken een uitgebreid theoretisch gedeelte en zullen vervolgens ook in de praktijk aan de slag gaan. Dit kan met eigen paard of met ter beschikking gestelde paarden. 

De focus in deze workshop ligt op het voorkomen van ongewenst gedrag en het beter begrijpen hoe dit ontstaat. Denk maar aan happen bij het aansingelen, niet stilstaan bij het opstijgen, makkelijk verschieten, je omver lopen, uitslaan met de poten bij ongeduld, bijten, niet de trailer op willen, ... Uiteraard kan je dingen die je hier leert ook gebruiken om te begrijpen waarom het niet goed lukt bepaalde kunstjes aan te leren. 

 

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

- Communicatie tussen paarden: alle tools uitgebreid besproken  

- Communicatie mens en paard 

- Gedrag en leren 

- Ontstaan negatief gedrag 

- Hoe breng je het over in paardentaal? Praktijk! 

We zullen aan de hand van video beelden enkele casussen analyseren, en vervolgens brengen we dit over in de praktijk. Het is een workshop waarbij veel praktijk aan te pas komt (bij de 2daagse workshop ligt dag 2 heel erg op de praktijk) maar waarbij je wel een stevige theoretische achtergrond meekrijgt. Een interactieve workshop dus, met wetenschappelijk onderbouwde informatie rond paardengedrag en manier waarop paarden leren. Eens we dit snappen, kunnen we dit namelijk veel beter in onze training toepassen en begrijpen waar het soms mis loopt. 

Reacties die vaak gegeven worden na het volgen van deze workshop is dat men zich niet bewust was, op welke manier het paard ons eigenlijk traint en hoe wij onbewust bepaald ongewenst gedrag in stand houden. 

Ben jij ook benieuwd hoe je ongewenst gedrag kan verminderen, training aangenamer kan maken of waarom je paard soms doet wat deze doet? Dan is deze workshop zeker iets voor u! 

Prijs: 

Bij mij op locatie: 

1 daagse workshop: 35 euro pp  incl lunch 

2 daagse workshop 70 euro voor de 2 dagen incl lunch 

De dag duurt van 10- 17 uur 

Bij u op locatie? Dit kan, vraag via mail een vrijblijvende offerte aan.